Williams st. headquarters

 
open-office-3.gif
 
 

This three floor (including basement) rowhouse was totally gutted exposing its masonry shell. The renovation inserts contemporary space, designed to be useful both as a commercial office space or single family residence depending on the owner. Initially fit-out as the corporate headquarters for a local developer, it was envisioned flexibly for the inevitable moment when they grew out of the space: living room or workstations, master bedroom or conference room, etc. A small kitchen addition was also added to one side where a small side yard, unique to this area of Baltimore, allowed also for a secluded deck. Overall the space was left in a raw form, including exposed ductwork, and the detailing reflects this industrial character as well as the specific personality of the client.

 

Location
Baltimore, MD

Year
2014

Area
900 sqft

Amenities
Courtyard

 
1315_SolsticeWilliams_002 deck.jpg
Solstice-02_5261.jpg
1315_SolsticeWilliams_010 facade.jpg
1315_SolsticeWilliams_014+mailbox.jpg
1315_SolsticeWilliams_015 anchor plate .jpg
Solstice-15_5573.jpg